100-års jubilæum for mindestenen ved Oksenvad Kirke
Lagt online den: 24. oktober 2023

24. september 2023 markerede vi 100-året for mindestenen ved Oksenvad Kirke.

I al respekt mindedes vi de 37 fortrinsvis unge mennesker, som er savnede, faldne og døde i 1. verdenskrig efter indkaldelse til den tyske hær. Den største mindesten i Sønderjylland som fortæller om de efterladtes vilje og evne til at ville mindes.

Markeringen startede i kirken med en flot gudstjeneste med Biskop Marianne Christiansen på prædikestolen og vores egen præst Samuel Skadkær-Munch foran alteret. En rigtig god oplevelse som kombinerede dagens tekst med mindet, savnet og håbet.

Efter gudstjenesten kransenedlæggelse foran stenen af Mogens Heiselberg, meget fornemt med hvide handsker, hånden på hjertet og honnør. Vi sang ”Så tag mig da ved hånden”.

Hans Iver Kley holdt en fin og rørende tale ved stenen på både rigsdansk og sønderjysk.

Efterfølgende var vi på Skolen (OLA), hvor jægerne serverede ”Vildt frikadeller”, af hjorte og vildsvinekød. Damerne Kit, Nete, Birgit, Kirsten, Edith og Marie havde bagt de skønneste kager til kaffen.

Folk hyggede sig og menighedsrådet takker endnu engang for opbakningen, herunder alle der hjulpet til og bidraget til dagen. Særlig tak til vores præst Samuel og ikke mindst Biskop Marianne Christiansen. (Den 7. biskop af Haderslev Stift)

Foto: Erling Jensen

Kilde: Oksenvad Menighedsråd