BorgerBudgettering 2017
Lagt online den: 4. juli 2017

Haderslev Kommune har meldt ud at der vil være BorgerBudgettering igen i år.

I skal derfor have gang i idehatten og komme med gode ideer til hvad vi kan og skal bruge pengene til. Lige som i 2016 kan vi forvente at få omkring 50.000 kr til lokale projekter i Oksenvad Landdistrikt.

Projekterne kan være store eller de kan være små. Det eneste krav er at de skal være til glæde for en større gruppe af mennesker i landdistriktet.

I 2016 fik vi fem ideer frem til afstemning. De blev alle fremsat af foreninger i landdistriktet: Landsbyforeningen, Oksenvad Idrætsforening og Ørsted Boldklub. Men private er også meget velkomme til at komme med forslag til projekter, som pengene skal gå til.

Nedenfor finder I det skema, som skal anvendes til projektideer. Der er meget simpelt opbygget med en overskrift, lidt beskrivelse og meget gerne en tegning, et billede eller en illustration af ideen.

Der vil blive afholdt et informationsmøde om BorgerBudgettering i forbindelse med Spis & Skrid i september og i løbet af oktober afholdes der et afstemningsmøde, hvor alle kan være med til at afgøre hvilke projekter, der skal gennemføres.

Status på projekterne fra 2016:
Støjdæmpning af salen på Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter (OLA)
Støjdæmpningen er blevet etablereret i januar måned i år. Udover de 5.000 kr fra BorgerBudgettering 2017 har Landsbyforeningen og aktivitetscenteret hver støttet projektet med 5.000, vi fik 2.000 kr fra overskuddet Banehusets Gaardsfest og endeligt fik vi 3.000 kr ved at sælge ribbene.

Shelters ved Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter
I forbindelse med forårets arbejdsdag blev de to indkøbte shelters bygget og står altså nu klar til overnattende gæster. Vi er nu ved at etablere et fastbålsted ved shelterne. Udover de 17.000 kr, som projektet fik i støtte, har En Hyggelig Havefest også støttet projektet med 5.000 kr.

Kleinbahn-stien i Ørsted
Der er indkøbt materialer til stien og ØB har fundet en entreprenør som skal hjælpe med at reetablere stien mellem Ørsted og Jels med de indkøbte materialer. Det er endnu uvist om de 30.000 kr, som blev givet til projektet, rækker. Hvis ikke har Ørsted Boldklub besluttet eventuelt at støtte med op til 10.000 kr.

Se også: Projektide

Kilde: Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn


Støjdæmpning med lokale billeder påtrykt


Shelters under opbygning