50 år med trøjevask

Anne ved vaskemaskinen

En typisk situation for Anne Hansen

Oksenvad, 8. april 1999
Anne Hansen på Damvej i Mølby er kendt af alle, der har spillet håndbold eller fodbold i Oksenvad. Her er kommet mange forbi for at hente sportsdragter, når der skulle spilles kamp. Anne blev i 1949 spurgt, om hun ville vaske forenings trøjer - og hun sagde ja.
Kæmpe arbejde
Efterhånden som idrætshallerne skød op og Oksenvad fik mange hold voksede mængden af vasketøj. Senere kom der shorts, strømper og træningsdragter til. Så i de mest travle sæsoner er der måske vasket 6.000 stykker tekstiler !
I de første 30 år blev arbejdet udført med gruekeddel, gammeldags vaskemaskine og centrifuge. Det betød, at de 3 første dage i hver uge udelukkende blev brugt på at vaske, tørre og lægge tøj sammen.
Fuldautomatisk vaskemaskine
Først for 15 år siden fik Anne sin første fuldautomatiske vaskemaskine. Og den fungerer upåklageligt endnu, selvom den også har taget sig af husstandens eget tøj. Vaskemaskinen er en Bosch V454, som kun har været igennem 2 mindre reparationer i tidens løb. Anne "fik" maskinen af foreningen, men hun måtte pænt arbejde gratis et helt år for at afdrage maskinen !
Trøjerne var sirligt lagt til rette på hylderne og altid tip-top i orden, når de blev hentet (Anne mener, at de kun blev helt rene med vaskepulveret Ariel).
Savner jobbet
Man skulle tro, at man efter 50 år på posten var godt træt af at være vaskekone. Men nej, 77-årige Anne savner faktisk sin beskæftigelse. Men en bypass operation og indsættelse af en ny hjerteklap har sat en stopper for arbejdsomheden. Og det kan gøres med god samvittighed.
Tak fra idrætsforeningen
Fritiden/Oksenvad Idrætsforening ønsker at sige tak for den utrolige arbejdsindsats. Det sker ved en reception i Oksenvad gl. skole onsdag den 28. april 1999 kl. 20:00.
Som et festligt indslag i 50-års jubilæet vil Oksenvad koret underholde.
Tidspunktet falder sammen med, at Oksenvads old-boys spiller første hjemmekamp denne dag. Nogle af spillerne har jo kendt Anne i næsten alle årene.
Sammen med sin nu afdøde mand Martin var Anne også tidligere fast tilskuer til alle Oksenvads kampe - hjemme som ude.

Det er idrætsforeningens håb, at alle nuværende og tidligere spillere, udvalgsmedlemmer og tilskuere vil møde frem for at hylde Anne Hansen.

Anne med hunden
Nu bliver der mere tid til hunden Speedy

Tilbage til forside