Juni 2004

Nete Schwee med forsteninger hun har fundet i gydegruset,
som er kørt til Nørreåen.


27/06-2004
Sankt Hans på Grønland
Orla og Maja Bonde fra Oksenvad er i øjeblikket på besøg hos deres datter og svigersøn i Nuuk. I modsætning til Danmark er vejret godt deroppe. Men se selv, de har nemlig sendt en mail og et billede fra landet langt mod nord.

26/06-2004
Vikingefund i Mølby
I forbindelse med gravearbejdet ved Nørreåen er der i denne uge blevet gjort et stort fund fra vikingetiden. Over 50 velbevarede træpæle (billedet), som sandsynligvis har været en del af en større bro, er kommet frem i lyset.
Fotografen har været på lørdagstur langs åen.

25/06-2004
Feriehilsen fra Prag
Svend og Lise Løbner er lige kommet hjem fra Prag, og de oplevede hvorledes tjekkerne fejrede sejren over Tyskland. I morgen gælder det som bekendt EM-kvartfinalen mod Danmark.
Se gæstebogen.

23/06-2004
Billeder fra Sankt Hans
Der var Sankt Hans fest i både Lerte, Ørsted og Oksenvad i onsdags. Redaktøren har fået tilsendt billeder fra Ørsted, hvor der var ca. 70 deltagere.
Kig med her.

22/06-2004
Fornemt contraspil
I den sidste kamp inden ferien pressede Simmersted fra kampens start, men Oksenvad viste kampen igennem, hvorledes contraer skal udføres. Og det gav en halvlegsføring på 3-0. Efter pausen fortsatte samme mønster, Simmersted masede på, men hjemmeholdet slog contra og vandt kampen med hele 6-2. Claus Dahl Kristensen (billedet) var med igen og scorede 2 mål. Ryon Thomsen, Carsten Petersen, Karsten Hansen og Ejgil Wind scorede hver 1 gang. Topscorerliste.

20/06-2004
Midsommerfest på onsdag
På onsdag er det igen Sankt Hans aften, og det fejres både i Oksenvad og Ørsted. Landsbyforeningen oplyser, at grillen er tændt kl. 19 på Oksenvad skole (under halvtaget). Man skal selv medbringe maden.
TV2-vejret forudsiger: Mest skyet og i løbet af dagen en del regn fra sydvest. Dagtemp. mellem 15 og 20 grader og jævn til hård vind fra sydøst og øst. Fra sidst på dagen eller i løbet af aftenen, aftagende vind fra syd og nogen opklaring fra sydvest med enkelte byger.

20/06-2004
Nanna på listen
Nanna Bach Kock opvokset på Lertegård har tilmeldt sig fraflytterlisten. I dag bor hun i Jels.
Se e-mail adressen her.

19/06-2004
På weekendtur langs åen
Kristel og Kamilla fra Vojens er på besøg hos bedsteforældrene i Lerte. Og de var med på en tur langs åen, da fotografen kom forbi.
Se hvor langt projektet er nået efter 12. arbejdsdag.

16/06-2004
Vandt trods spillermangel
Oksenvad vandt aftenens udekamp mod Hjerndrup med 5-3, men det kneb gevaldigt med at stille et hold. Så der måtte lånes spillere fra seniorholdet. Ved pausen var stillingen 3-1 i OIF's favør bl.a. på 2 mål af Søren Nehlsen (billedet). Efter pausen havde begge hold store chancer og hjemmeholdet kom på 3-4. Men Oksenvad tog stikket hjem til sidst. Begge mål i 2. halvleg blev scoret af Ejgil Wind, heraf et direkte på hjørnespark.
Den udsatte kamp mod Simmersted på tirsdag er sidste kamp før ferien. Turneringsplan - Topscorerliste.

15/06-2004
Gydegrus udlagt
Arbejdet på Nørreå projektet skrider godt frem. Nu graves der på strækningen midt mellem Mølby og jernbanen. Og på de færdige strækninger er der nogle steder udlagt gydegrus.
Se billeder fra 10. dagen.

14/06-2004
Cowboyfesten en stor succes
Fire sommerfestdage i Oksenvad er nu slut. Og årets nyskabelse Cowboyfesten blev en stor succes, hvor mange kom fantasifuldt udklædt. Indgangen og teltet var festligt pyntet, og omsætningen i baren var forrygende. Overskuddet er endnu ikke opgjort, men omsætningen var samlet højere end i 2003.
Se billeder fra sommerfesten.

14/06-2004
Billeder fra de første dage
Så er der et billedgalleri klar fra sommerfesten. Vejret var i det store og hele med arrangørerne, bortset fra blæsevejr om fredagen og et 20 minutters regnskyl lige da rundboldturneringen gik i gang.
På billedet er det Frederikke Holm, der morer sig på hoppepuden. Se flere billeder her.

14/06-2004
Fru Holm holder barselsorlov
- Da jeg nu skal have mit "33" barn (ifølge Beboeraftenen), agter jeg at stoppe butikken med sidste dag den 26. juni for at gå på barsel. I den anledning giver jeg - 40% rabat på alle varer - dog undtaget blomster. Butikken kommer ikke i gang igen foreløbig, men man vil stadig kunne bestille blomster til begravelse, bryllup, fester og lign. Ligeledes vil kurserne naturligvis fortsætte, da der allerede er mange hold tilmeldt til efteråret/vinteren. I juli måned holdes dog lukket for alle bestillinger pga. fødsel/ferie. Hilsen Charlotte Holm

14/06-2004
Hans Hoier Nielsen på listen
Hans Hoier Nielsen er opvokset i Mølby som søn af mølleren på Tovskov mølle. Og han kigger stadigvæk "hjemad", når jagten kalder. Hans har i en årrække boet i Haderslev, og han har nu tilmeldt sig fraflytterlisten.
Find e-mail adresserne her.

09/06-2004
Borgmesteren endnu ikke valgt
Beboeraftenen i Oksenvad fyldte igen i år gymnastiksalen. Ca. 200 personer deltog i løjerne. De 5 borgmesterkandidater tonede frem på storskærmen med deres fantastiske valgprogram, men endnu er ingen valgt. Den nye lokale Tv-kanal sendte lokale reklamer, og Musse og Margrethe på 144 og 142 år kiggede tilbage fra år 2065. På billedet gør cowgirl Anne Grete reklame for cowboyfesten på lørdag.

08/06-2004
Nederlag mod Jels
Kampen mod Jels på udebane var rykket en dag frem pga. sommerfesten i Oksenvad. Det begynder at knibe med at samle hold her tæt på ferien, men det lykkedes. Tommy Lindahl var tilbage igen efter et par års fravær. Og han gjorde det godt og scorede et enkelt mål i 4-2 nederlaget.

08/06-2004
Hilsen fra Norge
Mogens Lorentzen fra Harpefoss i Norge, som i februar sendte sine erindringer om Mølby- Mølledammen og Nørreåen - er blevet koblet på internettet. Se hans hilsen i gæstebogen.
E-mail adressen er indlagt i oversigten over fraflyttere.

07/06-2004
Nyt og gammel løb mødes
Gravearbejdet ved Nørreåen er nu i gang igen efter et weekend hvil. Og nu er U-rundingen næsten færdiggravet, således at det gamle og nye åløb forenes.
Se billeder fra 5. dagen.

05/06-2004
Fire dage til festen starter
Har du lyst til at bage en kage til torsdag aften ved OIF's sommerfest, så giv Charlotte et ring på 20 23 98 48. Tilmeldingerne til Beboeraften og Cowboyfesten går godt, som det kan ses på tallene. Finn fra Mølby Diner lægger kamben i marinade på mandag. Så skynd dig med din tilmelding! Desserten er i øvrigt is.

04/06-2004
Vand i åen
Det nye åløb er visse steder fyldt op med 30 cm vand. Det skyldes, at grundvandet står højt, og drænsledninger er skåret over (billedet). Senere vil alle dræn, der munder ud i åen, blive skåret over så vandet langsomt kan sive ud i engen, og dermed nå at frigive kvælstof.
Se billeder fra 4. dagen.

03/06-2004
Anlægsarbejde for 1,15 million
Hele reetableringsprojektet i Mølby koster 6,4 millioner. Anlægsarbejdet har været i indbudt licitation. Vi har ikke fået de officielle tilbudspriser, men har fået oplyst, at det billigste bud var på ca. 1,15 million. Det dyreste var omkring 1,8 million. I dag er der kommet to sving på åen, der nærmer sig husene på Damvej.
Se billeder fra 3. dagen.

02/06-2004
Erling graver 4 dage om ugen
Erling Jensen fra entreprenørfirmaet Jakobsen og Blindkilde arbejder gerne mange timer om dagen. Til gengæld er ugen så kun på 4 arbejdsdage, så man kan komme hjem til familien. Erling er nu færdig med udgravningen af Mølledammen, og de første ca. 100 m af det nye åløb er udgravet. Se billeder fra 2. dagen af projektet.

02/06-2004
Tre scoringer af gommen
På lørdag skal Ryon Thomsen (billedet) giftes, og holdkammeraterne gav ham den bedste bryllupsgave ved at servere tre frispilninger til gommen, der så også fik bolden det sidste stykke over målstregen ;-). Kampen mod Nustrup blev nemmere end forventet og endte med tenniscifrene 6-0 efter 3-0 ved pausen. Søren Nehlsen, Lars Rafn og Michael Thomsen scorede hver en gang.

01/06-2004
Mølledammen næsten udgravet
Allerede på førstedagen nåede entreprenøren Jakobsen og Blindkilde A/S at udgrave det meste af Mølledammen i Mølby. Dejligt at se det synlige resultat, efter Landsbyforeningen begyndte at arbejde med projektet for 6-7 år siden.
Oksenvad.dk følger gravearbejdet - se de første billeder.

Det stod på denne side

2004
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2003
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2002
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2001
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2000
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
1999
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar

1998
Årskavalkade