April 2009


Oksenvad forside
Øko-dag hos Hella og Karl i Stursbøl.


26/04-2009
Så blev køerne lukket ud
I dag var der åbent hus på Karl Hansen og Hella Carstens' øko-gård i Stursbøl. Mange hundrede mennesker havde fundet vej til Kastaniegården hvor familien Hansen lukkede køerne ud på græs for første gang i år. Ud over at se og klappe køerne, var der masser af kalve og 6 heste som også kunne besigtiges. Der blev sparket dæk og vejret blev diskuteret. Der var god stemning og mange forventningsfulde mennesker, som fik en god oplevelse med hjem i bagagen. Om ikke andet så måske en kokasse under skoene...

26/04-2009
Fjelstrup-Oksenvad
Onsdag aften var Oksenvad IF's Oldboys på besøg i Fjelstrup. 1. halvleg var nok det ringeste fodbold Oksenvad kunne præstere, vi kom bagud 4-1, dog fik vi en ny topscorer i Jeppe Juhl Hansen. I 2. halvleg blev der flyttet lidt om på spillerne. Bl.a. kom Ole Krab ud af målet og det satte gang i Oksenvads spil, med mange chancer men uden held. Kampen endte 5-1 til Fjelstrup.

22/04-2009
De økologiske køer er vilde med dans
Hella Carstens og Karl Hansen på Stursbølvej 6 i Stursbøl driver økologisk landbrug og inviterer i weekenden til flg. arrangement: "Vi holder øko-dag på søndag, den 26. april. Arrangementet starter kl. 11 og slutter kl. 14.00. Kl. 12.00 lukkes køerne ud på fold for første gang i år. Alle er velkomne til at se "køerne danse". Der vil være smagsprøver til alle som kommer".

21/04-2009
Reetablering af Grønnevej 2. del
Som før nævnt på hjemmesiden var der i søndags oprydning på Grønnevej. Der mødte et arbejdshold på 7 m/k'ere og 2, der stod for forplejning, kl. 10 ved Perleholm. "Vi nåede faktisk, til vores egen overraskelse, så langt at man med lidt god vilje og agtpågivenhed kan gå hele vejen op til Perleholm. Et stykke er temmelig befængt med brombærrødder, men vi håber at finde en måde at få dem fjernet på. Planen er at vi til efteråret vil genplante det hegn mod sydsiden, der blev fjernet for nogle år siden. Vejen fra Genvej 8 til Perleholm er ca. 1140 m lang og kan dateres mindst tilbage til 1791, hvor den kan ses på udskiftningskortet". Således udtaler Birgitte Boesen, som var en del af arbejdsholdet i søndags. Redaktøren var en tur forbi på cykel og fik taget lidt billeder til hjemmesiden. Her kan også ses et kort, hvor ruten er tegnet ind.

19/04-2009
Forårsklargøring i Route 66
I går var arbejdsweekend og "forårsklarkløring" i Route66. Der var omkring 25 personer i gang med rengøring, træarbejde, oprydning, malearbejde mm. Såvel udendørs som indendørs. Det osede af hyggelig stemning imens de arbejdede og var ved at gøre klar til Åbent-hus arrangement den 16. maj. Helle Lorenzen var på besøg hos Route 66 og havde medbragt kameraet.

17/04-2009
Lokalopgør Oldboysfodbold
I onsdags mødte vi Sommersted på Oksenvad Stadion. Da flere af vore spillere var skadet, blev der rykket lidt rundt på spillernes pladser på banen. Johannes Petersen fik målmandsposten og Hans Henrik Christensen var også med for første gang i denne sæson. Men lige meget hjalp det. Sommersted stillede med ikke færre end 19 spillere og vandt 4-0.

15/04-2009
Oksenvad Whiskylaug
Så er Oksenvad Whiskylaug klar med de næste to arrangementer. Der er tale om to smagninger, hvor vi vil smage os igennem de 13 whiskyer i "The Classic Malt Selection", se mere her: www.malts.com. Den første smagning vil dække de første 7 whiskyer og den efterfølgende smagning dække de sidste 6. Smagningerne foregår d. 29. maj og 28. august. Begge gange starter vi kl. 20.00 med lidt tapas og øl. Efterfølgende vil Peter Horsbøll Møller fortælle lidt om de enkelte whiskyer og på denne måde føre os gennem alle de skotske whiskyområder, lige fra Lowland over Speyside og Highland til Islay. Tilmelding til det første arrangement skal ske til oksenvadwhisky@lockheed.dk inden d. 23. maj. Prisen vil afhænge af deltagerantallet, men vi forventer en pris på 150,-/arrangement. Vi vil i løbet af sommeren opslå nærmere information om det andet arrangement.

15/04-2009
Hundebutikken i Oksenvad
Poul Bundgaard på Vadstedvej i Oksenvad har oprettet en hundebutik med bl.a. salg af hundefoder af mærket prof.dog. Derudover sælges også forskelligt hundeudstyr i form af liner, dummyer mv. Der arbejdes på en hjemmeside for butikken så du selv kan gå ind og se produkterne. Se mere her, hvor du også finder hundebutikkens telefonnummer og mailadresse.

11/04-2009
Oldboysturnering i gang
Efter en træningskamp mod Jels i sidste uge, burde vi være helt klar til denne første turneringskamp mod Øster Lindet. Men da vejret ikke viste sig fra den bedste side med regn under hele kampen, blev spillet også derefter. Der var flere chancer til begge hold, men resultatet faldt heldigst ud til Øster Lindets fordel. De vandt således kampen 1-0. Næste uges kamp er mod Sommersted på hjemmebane, så kom og giv Oksenvads oldboys din opbakning i lokalopgøret.

07/04-2009
Oprydningsdag på Grønnevej
Da vi nu har fået grønt lys fra kommunen til at gå i gang med forlængelsen af Grønnevej op til Perleholm, vil der være en arbejdsdag søndag den 19. april kl. 10.00. Så mød op med evt. motorsav, grensaks, buskrydder mv. Vi mødes ved Perleholm. Landsbyforeningen giver en let frokost og øl/sodavand. Det er nødvendigt med tilmelding pga. maden. Tilmelding senest den 17. april til: Birgitte Boesen, tlf. 7450 4853 eller Anders Gram, tlf. 7450 4992.

06/04-2009
Krolfsæsonen er i gang i Lerte Krolfklub
Hver mandag fra klokken 18:00 og indtil mørkets frembrud (eller senereJ) er der mulighed for at spille krolf på banerne i Lerte. Alle er velkomne til at få nogle hyggelige timer. Endvidere afholdes den "Gyldne Krolfkugle" i år fra den 19. til den 21. juni. Så hvis du skal komme i form, er det måske en god ide, at "træne" i de næste måneder. Endeligt program følger snarest her på siden og i Aktivitetskalenderen.

03/04-2009
OIF's generalforsamling
Bedre sent end aldrig, men her kommer referatet fra Oksenvad Idrætsforenings generalforsamling i februar. Der var en lille rokade i bestyrelsen: Tom Henriksen ønskede ikke genvalg og i stedet blev Jens Hannesbo Pedersen, Mølby valgt ind. Idrætsforeningen meddeler i øvrigt at sommerfesten i år løber af stablen den 11., 12. og 13. juni. Programmet følger senere.

03/04-2009
Forskønnelsesprisen 2008
På Landsbyforeningens generalforsamling i februar blev der, traditionen tro, uddelt årets Forskønnelsespris. I øvrigt den 10. i rækken. Prisen for 2009 gik til Anette og Egon Schultz for deres smukke ejendom på Tovskovvej 54 i Oksenvad. Da de i sin tid købte ejendommen vidste de ikke hvad de gik ind til da huset var meget medtaget. Og det blev en lang proces med nænsom istandsættelse af huset og ikke mindst den parklignende have, som de i dag kan nyde. Hvert år modtager vinderne af Landsbyforeningens Forskønnelsespris et indrammet foto af den udvalgte ejendom og det kan ses her.

Det stod på denne side

2009
Marts
Februar
Januar
2008
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April

Marts
Februar
Januar
 
2007
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts

Februar
Januar
2006
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2005
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2004
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2003
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2002
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2001
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
2000
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
1999
December
November
Oktober
September
August
Juli
Juni
Maj
April
Marts
Februar
Januar
1998
Årskavalkade